Profesor în România

Da, sunt profesor… Şi-mi place asta. Doar că m-am cam săturat. M-am săturat de multe. De direcţia spre care se îndreaptă învăţământul. Şi România, în general. De lipsa reformelor adevărate din sistem. De reformele făcute cu picioarele, menite mai degrabă să demonstreze că se poate şi mai rău. Deja am ajuns să tremur de fiecare dată când guvernanţii promit schimbări radicale în sistemul educaţional.

M-am săturat de ipocrizia celor care ne conduc, de lipsa de interes pentru un sistem despre care spun că e vital dar îl tratează ca şi cum ar fi dispensabil.

M-am săturat de învârtelile puse la cale de directori, de umilinţele la care eşti supus în calitate de dascăl. M-am săturat de prostia multora dintre cei care-şi pierd timpul prin sistem; da, m-am săturat de acei indivizi care nu ştiu pe ce lume trăiesc dar li s-a oferit şansa de a-i învăţa pe alţii. Pe bani puţini, normal, aşa că de ce să ofere cineva calitate la preţul ăsta?

M-am săturat de lipsa de soluţii cu care cei care conduc destinele sistemului tratează problema violenţei în şcoli, a analfabetismului funcţional.

M-am săturat de umilinţe şi dispreţ.

M-AM SĂTURAT!

Şi, mai mult decât orice, m-am săturat să tac. P. S. Tăcerea este complicitate. Nimic altceva…

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *