Pe cine deranjează “Profesor în România”?

Pe cine deranjează un site care de-abia şi-a făcut intarea în ceea ce se numeşte “blogosferă”? O întrebare la care nu ţinem să obţinem neapărat un răspuns ci, mai degrabă, menită să-i facă pe români să-şi pună alte întrebări. De pildă, în ce ţară nenorocită trăim? O ţară în care libertatea de expresie, garantată prin lege, e ameninţată de indivizi care “ştiu ei mai bine”.

De ce s-a ajuns unde s-a ajuns? Sau – mai rău – unde poate să se ajungă?

Site-ul “Teacher in Romania” – Profesor în România – a fost atacat de persoane răuvoitoare care au reuşit să distrugă ce era de distrus. Articolele vecbi s-au pierdut iar Site-ul a fost infectat cu un virus care a provocat pierderi şi în calculatoarele celor care au accesat în ultima perioadă pagina. Din păcate pentru eforturile lor, articolele vechi au fost salvate aşa că vor reveni în curând pe Internet.
Şi, când vorbesc despre persoane rău intenţionate, nu am în vedere declaraţii din categoria “Statul paralel”. Înainte de incident s-au primit mai multe mesaje de ameninţare gen “chiar nu ai ce face”, “ar fi mai bine să îţi vezi de treaba ta”, “ai grijă ce scrii”.

Dacă cineva se gândeşte că ameninţările au venit din partea adepţilor “statului paralel” precizăm că şi “duşmanii” au ţinut aproape. Iar asta ne întăreşte convingerea că nu există oameni politici sau partide ci doar găşti de interese.

Faptul că suntem atât de importanţi încât cineva să-şi cheltuie resursele şi timpul pentru a ne distruge blogul ne arată că, totuşi, am fost auziţi. Şi ascultaţi. Ceea ce ne bucură. Dacă cineva se teme de noi, de un amarât de site cu doar câteva zeci de vizitatori pe săptămână înseamnă că ne-am făcut datoria. Şi că merită să luptăm în continuare.

Pentru ce anume luptăm? Pentru drepturile dascălilor, pentru a arăta lumii întregi problemele cu care ne confruntăm. Luptăm pentru o lume mai bună. Pentru o lume mai educată.

Şi, cât timp vom fi atacaţi şi ameninţaţi, vom şti că ne facem datoria. Nu sprijinim politic pe nimeni. Nu avem favoriţi şi nici cai de bătaie. Avem doar o singură armă: Educaţia. Şi vrem să o folosim

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *