Gest şocant făcut de un director schimbat din funcţie

Un director de la o şcoală din Videle a reuşit să scandalizeze prin comportamentul său nu doar corpul profesoral, ci întreaga comunitate. Profesorul P. V a ales să protesteze într-un mod inedit împotriva faptului că a fost eliberat din funcţia de director pe criterii politice, el fiind înlocuit cu o vecină de scară a premierului V. V. D.

După aflarea veştii că a fost înlocuit, fostul director a făcut un gest care a lăsat fără cuvinte pe toată lumea. Astfel, P. V. şi-a felicitat înlocuitoarea de faţă cu toată lumea şi chiar a glumit pe seama faptului că a fost schimbat din funcţie. Dar cu adevărat şocant a fost faptul că nu a distrus calculatorul instituţiei, aşa cum procedează de regulă un director cu simţ de răspundere. Nici măcar nu a şters din computerele unităţii toate documentele întocmite în cei doisprezece ani cât a fost director – o practică obişnuită printre directorii de şcoli şi nu numai.

Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, directorul nu a distrus arhiva şcolii şi nici nu a cărat acasă documentele oficiale. De asemenea, nici nu a plâns, nu a urlat în cabinet şi nici nu s-a apucat de băut pe motiv că a fost trimis la catedră.

Comportamentul fostului director este atât de şocant încât a scandalizat Inspectoratul Şcolar. Din păcate, cazul a ajuns la Ministerul Educaţiei unde, în lipsa unui ministru, un subsecretar de stat a reacţionat:

-Nu e normal ce s-a întâmplat, nu e normal. Vom declanşa urgent o anchetă. Reacţia fostului director e neobişnuită şi de neacceptat. N-am mai auzit de director schimbat din funcţie care să nu şteargă documentele din calculator. Putea şi el măcar să strice monitorul calculatorului dacă nu se pricepe mai mult. Sau să arunce cu ceva după femeia de serviciu. Măcar o reacţie demnă, acolo. Dar el nimic. Dacă acuzaţiile se dovedesc adevărate, vă promit că îl vom da afară din învăţământ. Deocamdată o să-l trimitem la evaluare psihologică, să vedem dacă dispune de discernământ. Pentru că atunci când reacţionezi astfel e clar că sunt unele probleme la mansardă.

Despre profesoara care a preluat funcţia se ştie doar că e vecină de scară cu V. V. D, are treizeci de ani şi a reuşit să-şi ia bacalaureatul abia în toamnă. A promis că anul viitor se va înscrie şi la facultate. De asemenea, a devenit membră PSD cu două ore înainte de a prelua funcţia de director.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat (şi apreciat) ca atare.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *