Incredibil în ce hal a reuşit o învăţătoare să jignească o elevă

Acuzaţii incredibil de grave la adresa unei învăţătoare din Videle. Aceasta este acuzată de părinţii unei elevi că le-a jignit fetiţa în ultimul hal. În plângerea înaintată direct la Inspectoratul Şcolar, Antena 3 şi România TV, părinţii precizează că incidentul nu a fost doar o întâmplare. Este vorba despre un fenomen care s-a tot repetat în ultima vreme.

Astfel, învăţătoarea este acuzată că în repetate rânduri i s-a adresat jignitor elevei, numind-o în special “creier de Dăncilă”, fapt care a afectat-o profund pe micuţa care, stranie coincidenţă, se numeşte tot Viorica-Vasilica. Pentru a proteja identitatea elevei, cei de la Inspectorat au spus că nu este adevărat că numele de familie este Dăncilă. De unde ştim noi aşa ceva? Cine ne-a spus asta?

Concret, părinţii elevei o acuză pe învăţătoarea Ecaterina Ameţescu că le-ar fi jignit în mod repetat fetiţa, numind-o creier de Dăncilă şi supunând-o la tratamente jignitoare şi umilitoare din categoria citit în faţa clasei sau scris după dictare pe tablă. Iar episoadele umilitoare au o frecvenţă aproape zilnică.

-Înţeleg că profesorii e oameni stresaţi. Înţeleg că mai greşeşte şi ei, că e unii elevi care face probleme şi mai e unii profesori care are nervi, a declarat tatăl elevei, vizibil deranjat de întrebările presei. Dar eu şi familia mea ne-am cam săturat că nu ştiu cum altfel că să mă esprim. Păi cum să nu se streseze fetiţa când învăţătoarea asta, care se crede mare şi tare că ea are şi studii de facultate, că de aia spune la noi să-i spunem doamna profesoară şi nu doamna învăţătoare, cum îi spuneam acum şase ani, când asta mică a intrat în clasa pregătitoare.

Da, eu şi femeia mea înţelege multe, da’ ne-a exasperat profesoara asta că-i tot spune creier de Dăncilă. Păi iese copilul cu sechele, că am auzit noi la televizor şi ne-a spus şi ăia de la Antena 3. Ne-a spus că e stresat şi că primeşte spor traumatic. Dar de să spună la copila mea că are creier de Dăncilă? Şi eu nu credea că e insultă, credea că copila mea are creier, că poate să ajunge şi ea prim ministru ca doamna…

Dar copila a spus că e jignire să spui cuiva că are creier de Dăncilă. Şi aşa mi-a spus şi ăia de la Antene… Că cum adică are creier de Dăncilă? Dăncilă are creier? Hai să fim serioşi… De unde creier?

Ministrul Ecaterina Andronescu s-a declarat siderată şi a declarat următoarele:

-O vom trimite la o evaluare pe doamna respectivă, nu e normal să jigneşti un premier numind un elev “creier de Dăncilă”. Adică ce are creierul elevei cu creierul premierului? Sunt creiere, se pot dezvolta, pot greşi, pot citi de pe o foaie; nu este chiar aşa de grav. O să vedem dacă profesoara trece evaluarea. Dacă nu, o trimitem la prăşit sau poate că o primim în PSD, oricând e nevoie de oameni cu imaginaţie şi iniţiativă. Noi mai înţelegem şi mai iertăm că vin alegerile, a ţinut să precizeze Ecaterina Andronescu.

Profesoara acuzată a refuzat să exprime un punct de vedere. E de negăsit deşi nu a căutat-o nimeni.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *