Sancţiuni dure pentru profesorii care vor folosi insultele din lista Ministerului

Viaţa profesorilor, destul de dificilă în prezent, va deveni şi mai grea. Ministerul Educaţiei pregăteşte un nou set de măsuri legislative pentru a reglementa comportamentul profesorilor. Pachetul legislativ a fost iniţiat de un grup de parlamentari PSD care au ţinut să rămână anonimi.

Astfel, dacă propunerile legislative – există voci care spun că nici parlamentarii Opoziţiei nu sunt străini de manevră – devin realitate, profesorii vor trebui să-şi ţină gura. Asta dacă vor să mai iasă la pensie din învăţământ. Oricum, nici să nu se gândească la pensii speciale sau adevărate.

Ecaterina Andronescu a ţinut să facă unele precizări privitoare la ce anume îi aşteaptă pe profesori:

-Să ştiţi că nu se mai poate, toţi mai mulţi dintre colegii mei din PSD îmi spun că nu e normal ce se întâmplă în şcolile din România. Profesorii merg prea departe, mult prea departe. Nu e deloc normal…

Conform prevederilor despre care ministrul Educaţiei ne-a asigurat că vor deveni realitate, profesorilor le va fi interzis să-şi insulte elevii în anumite moduri.

-Una este să-i spui elevului că e idiot, cretin, tâmpit, prost grămadă şi alta e să-l insulţi cu expresii jignitoare gen “creier de Dăncilă”. Sau “eşti suficient de idiot cât să fii premier”.

Ecaterina Andronescu susţine că mulţi profesori îşi insultă elevii cu “nimic nu ştii, eşti bun de ministru”, “analfabet ca un ministru”, “nu eşti bun decât de parlamentar”.

-E traumatizant pentru copii, v-o spun din experienţă proprie. E drept că am prins alte vremuri dar aşa îmi spuneau profesorii. Că nu mă duce capul şi că de-aia mă văd mare pe la PCR sau UTC. Eu le-am demostrat că pot mai mult, am ajuns la PSD.

Andronescu a mai ţinut să precizeze:

-Toţi colegii mai tineri din Parlament şi ministere îşi aduc aminte cum erau traumatizaţi de profesori cu astfel de aluzii. Ţin să vă amintesc, pe această cale, că şi noi, cei care am ajuns cineva, suntem oameni şi ţinem la viitorul copiilor. Nu vrem să ajungă prin Parlament cineva care să nu poată spune două vorbe pentru că l-a stresat profesorul când i-a spus “creier de Dăncilă”. Sau să păţească ca unul Anuşca, de pe la Economie, care nu era în stare să lege două vorbe. Şi asta pentru că l-a stresat profesorul când era mic. Ştiu că-i tot spunea că e un bou numai bun de ministru şi uite ce s-a întâmplat.

De asemenea, Andronescu a menţionat că profesorii care îşi vor jigni elevii vor fi aspru pedepsiţi:

-O să fie daţi afară din ţară, pentru că nu e normal să-şi bată joc de viitoarele valori ale politicii naţionale…

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *