Sancţiuni extrem de dure pentru profesori pregătite de Guvernul Dăncilă înainte de demitere

Guvernul Viorica Dăncilă pregăteşte o măsură fără precedent care va afecta activitatea şi libertatea de exprimare a cadrelor didactice. Astfel, chiar înainte de a părăsi guvernarea, Viorica Dăncilă plănuieşte să se răzbune pe profesori pentru faptul că majoritatea acestora se declară împotriva partidului pe care îl conduce.

Viaţa profesorilor, destul de dificilă în prezent, va deveni şi mai grea. Guvernul României pregăteşte un nou set de măsuri legislative pentru a reglementa comportamentul profesorilor. Pachetul legislativ a fost iniţiat de un grup de parlamentari PSD care au ţinut să rămână anonimi, dar se pare că va fi aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă, deoarece nu mai există timp pentru dezbaterea legii. Cu această ocazie, e posibil ca Viorica Dăncilă să se autonumească ministru interimar la Educaţie.

-Doar cât să se dea legea, şi pe urmă promit că-mi dau demisia, a declarat premierul României. Dar trebuie să se ia odată şi măsura aceasta pentru că nu se mai poate. După cum se ştie, am fost şi, probabil, voi rămâne cel mai jignit premier al României, poate şi pentru că sunt femeie. Însă cel mai mult mă doare insultele venite de la colegii mei, profesorii, în care am avut încredere şi de la care am aşteptat sprijin, atât politic cât şi ceva mai consistent.

Le-am mărit salariile şi cu ce m-am ales? Cu jigniri. Şi unele dintre aceste jigniri m-a durut.

Deşi nu vreau să se creadă că Ordonanţa de Urgenţă este o răzbunare, să ştiţi că asta e, dar chiar nu se mai poate.

Astfel, dacă Ordonanţa de Urgenţă va fi aprobată – există voci care spun că nici parlamentarii Opoziţiei nu sunt străini de manevră – iar prevederile acesteia devin realitate, profesorii vor trebui să-şi ţină gura, chiar mai mult decât până acum. Asta dacă vor să mai iasă la pensie din învăţământ. Oricum, nici să nu se gândească la pensii speciale sau adevărate, a mai precizat Dăncilă, care a adăugat:

-Să ştiţi că nu se mai poate, toţi mai mulţi dintre colegii mei din PSD îmi spun că nu e normal ce se întâmplă în şcolile din România. Profesorii merg prea departe, mult prea departe. Nu e deloc normal… Mai ales că sunt premier şi femeie; cum poţi jigni fără să plăteşti?

Conform prevederilor despre care Dăncilă ne-a asigurat că vor deveni realitate, profesorilor le va fi interzis să-şi insulte elevii în anumite moduri.

-Una este să-i spui elevului că e idiot, cretin, tâmpit, prost grămadă şi alta e să-l insulţi cu expresii jignitoare gen “creier de Dăncilă”. Sau “eşti suficient de idiot cât să fii premier”. Chiar atât se josnici au ajuns unii profesori? Să le spună la elevi “Creier de Dăncilă”? Despre ce vorbim, oameni buni? Despre educaţie? Cât timp am fost elevă niciun profesor nu şi-a permis să-mi spună creier de Dăncilă. Cei mai mulţi susţineau că nu am creier deloc, ceea ce mi se pare oricum mai puţin jignitor decât să spui cuiva că are creier de Dăncilă. Chiar aşa am ajuns? Să fie comparaţi elevii cum mine?

Viorica Dăncilă susţine că mulţi profesori îşi insultă elevii cu “nimic nu ştii, eşti bun de ministru”, “analfabet ca un ministru”, “nu eşti bun decât de parlamentar”.

-E traumatizant pentru copii, v-o spun din experienţă proprie. E drept că am prins alte vremuri dar aşa îmi spuneau profesorii. Că nu mă duce capul şi că de-aia mă văd mare pe la PCR sau UTC. Eu le-am demostrat că pot mai mult, am ajuns la PSD.

Dăncilă a mai ţinut să precizeze:

-Toţi colegii mai tineri din Parlament şi ministere îşi aduc aminte cum erau traumatizaţi de profesori cu astfel de aluzii. Ţin să vă amintesc, pe această cale, că şi noi, cei care am ajuns cineva, suntem oameni şi ţinem la viitorul copiilor. Nu vrem să ajungă prin Parlament cineva care să nu poată spune două vorbe pentru că l-a stresat profesorul când i-a spus “creier de Dăncilă”. Sau să păţească ca unul Anuşca, de pe la Economie, care nu era în stare să lege două vorbe. Şi asta pentru că l-a stresat profesorul când era mic. Ştiu că-i tot spunea că e un bou numai bun de ministru şi uite ce s-a întâmplat.

Am lucrat şi eu în învăţământ şi ştiu cum se lucrează. Ce să le dai pensii speciale când cei mai mulţi se mulţumesc să lucreze după pensie şi să ciupească ceva bani la plata cu ora? Nu mai bine îi lăsăm să lucreze şi după pensie? Şi, ca treaba asta să devină realitate, poate că nici nu o să le mai dăm pensii la profesori. Oricum, dacă voi deveni preşedinte, oi face tot posibilul

De asemenea, Dăncilă a menţionat că profesorii care îşi vor jigni elevii vor fi aspru pedepsiţi:

-O să fie daţi afară din ţară, pentru că nu e normal să-şi bată joc de viitoarele valori ale politicii naţionale…

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *