Exclusiv! Ce deghizare a ales Monica Anisie pentru prima vizită incongnito în şcolile din Bucureşti. Ce detaliu a dat-o de gol

Monica Anisie vrea să dovedească tuturor că este un ministru dispus să-şi facă treaba şi să elimine gunoiul din sistemul naţional de învăţământ. Deşi declaraţiile ministrului privitoare la vizite sub acoperire în şcoli au stârnit la început zâmbete, nici bine nu a început săptămâna şi şcolile au fost luate la ţintă.

Pentru a-şi atinge scopul, Monica Anisie a ales varianta Alexandru Ioan Cuza şi nu pe cea de tip Spiru Haret. Prin urmare, nu a dat buzna în şcoli, ci a efectuat vizite sub acoperire.

Din păcate, eficienţa metodei a fost sabotată de o femeie de serviciu de la o şcoală din cartierul Colentina, unde ministrul a încercat să se infiltreze sub acoperire.

Femeia de serviciu, pe numele ei Vasilica Unom Diaconu, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat pentru redacţia noastră următoarele:

—Azi pe la zece, după ce mi-am făcut treaba, am observat că am concurenţă. Nu, din aia, zău aşa, ca la facultate, că de asta mi s-a luat; după ce am terminat şi Masteratul mi-au zis părinţii că nu mă mai pot ţine la studii, aşa că să-mi găsesc ceva de lucru. Dar să revenim la indubitabil…

Pe la zece am observat că intră una pe teritoriul meu. Hopa, mi-am zis. Încă una care are pile la Primărie sau la Inspectorat. Şi am început să mă cam tem pentru slujba mea, sincer vă zic. Că aşa ne-au adus ăştia; nici femeie de serviciu nu mai ai curajul să fii.

Da, şi am văzut că e femeie de serviciu nouă pe hol. Da, şi m-am gândit că am rămas fără loc de muncă; că cu ăştia se ştie, dacă nu ai pile, nu ai nimic. Dar ceva nu-mi era în neregulă cu aia care se credea că e femeie de serviciu. Bine, din astea care nu ştiu care e diferenţa dintre mop şi mătură e multe. Dar asta era chiar altfel. Mi-am zis că trebuie să aibă pile babane de-a ajuns să prindă post de femeie de serviciu că la cum era îmbrăcată, îţi dădeai seama că n-o să dea cu mătura în veci. Spuneţi şi voi, ce femeie de serviciu cinsitită mai are ochelari Gucci sau boarfe Armani? Şi geantă din aia ca a lu’ Udrea… Femeie de femeie, vă spun eu…

Şi nu era singură; mai avea după ea doi handralăi din ăia solizi, am crezut că sunt interlopi, dar s-au dovedit a fi de la SPP. Şi mai era şi inspectorul general, asta nouă, pe care a pus-o zilele trecute cu ea, şi se tot milogea să-i care tomberonul de gunoi sau măcar să o lase pe ea să dea cu mopul.

Şi, că tot veni vorba de tomberon, eu de la ăla m-am prins că e ministra. Că nu era tomberon din ăla de care am eu; era tomberon de firmă, cu foiţă de aur şi cu cristale din alea, cum le spune… Scaraoţchi… Da, cristale Scaraoţchi… Ce femeie de serviciu întreagă la cap are tomberon cu cristale Scaraoţchi? Sau mop dotat cu inspector general? Clar, nu putea fi decât ministra. I-am spus la directoare şi, până să intre în clase, toţi profesorii au intrat în concediu medical.

După cum se poate observa, vizitele sub acoperire au început cu un fiasco total pentru Monica Anisie. Care a refuzat să dea detalii despre cum a decurs prima vizită în şcolile. Revenim cu detalii.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *