Fiscul declanşează războiul cu românii din străinătate

Devine tot mai evident pentru toată lumea că România este incapabilă să-şi mai asigure bugetul necesar susţinerii activităţilor instituţiilor şi ministerelor. Guvernele, indiferent de culoarea politiăcă, s-au dovedit incapabile să gestioneze atât banii publici cât şi situaţiile de criză.

România se împrumută în neştire de pe pieţele externe la dobânzi tot mai mari şi în condiţiile crizei politice de la noi la care se adaugă contextul internaţional nefavorabil riscă să intre în incapacitate de plată.

Ideea impozitării românilor din Diaspora nu este nouă, dar prinde tot mai mult contur şi sunt nu sunt foarte multe zile până când ideea va deveni faptă. Încă de anul trecut guvernul a deschis calea pentru impozitarea românilor care muncesc peste graniţă.

Astfel, ambasadele şi consulatele României din străinătate au primit ordin să identifice toţi cetăţenii români pentru a-i înscrie în Spaţiul Public Virtual. După ce acest lucru se va întâmpla, ANAF va avea posibilitatea de a urmări rezidenţa fiscală a cetăţenilor români. Pentru început, le va comunica dacă au de plătit impozite în ţară. Pe viitor există posibilitatea ca ANAF să pretindă impozite şi taxe pe venitul truditorului român în condiţiile în care statul român nu se face cu nimic “vinovat” de existenţa acestuia, ba dimpotrivă.

Tot din acest motiv guvernul se grăbeşte să implementeze noile cărţi de identitate pentru cetăţenii români. Datorită tehnologiei aceste cărţi de identitate vor permite identificarea rapidă şi sigură a locaţiei cetăţenilor şi, implicit, a datelor financiare.

Astfel, banii depuşi în conturile băncilor din România pot fi blocaţi de către ANAF pentru motive legate, de pildă, de neplata impozitelor datorate statului român.

Din fericire, există o soluţie. Cardul Monese. Un card asupra căruia ANAF nu are nicio putere. Îţi poţi păstra banii într-un cont Monese – recent pot fi deschise şi conturi în lei. Banii pot fi retraşi de la orice bancomat fără comisioane şi fără ca ANAF să aibă dreptul de a face popriri pe cont.

Costurile sunt reduse iar confidenţialitatea datelor este garantată.

Aplică acum pentru un cont Monese folosind codul de referal CIPRI851 şi poţi obţine un bonus de până la zece lire.

– conţinut sponsorizat –

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *