Lixandru, Barcani şi Bogdan; niciunul pentru învăţământ, toţi pentru partid

Bine a spus cine a spus “Ţara arde şi baba se piaptănă”. Dacă ar mai trăi, ar merita chiar mai mult decât pensie specială, ceva ce amărâţii din învăţământ nu o să vadă în veci.

În timp ce în jurul nostru totul se prăbuşeşte într-un ritm tot mai accelerat, fostul secretar de stat Florin Lixandru (de la PSd, că de-aia e fost) s-a simţit dator să ne atragă atenţia la neregulile liberalilor. Astfel, Lixandru a criticat decizia liberalilor de a băga în concediu de odihnă tot personalul didactic. Acum, că vine vacanţa de Paşte, de ce să nu băgăm oamenii în concediu?

Stând strâmb şi judecând drept, concediu de odihnă pentru toţi în această perioadă nu e ceva deplasat. Până la urmă cadrele didactice tot stau pe acasă (sau ar trebui să stea; pentru că nu toată lumea respectă izolarea la domiciliu). De ce să nu se pună problema unui concediu de odihnă? Ar fi o ipocrizie să susţină careva că, de fapt, în momentul de faţă este în activitate.

Desigur, nu trebuie să uităm că personalul auxiliar n-a beneficiat de suspendarea cursuri. Contabile, secretare şi personal TESA au fost chemaţi la lucru. Personal nu sunt de acord cu asta, dar nu mă bagă nimeni în seamă…

Florin Lixandru s-a iritat de treaba asta cu concediul forţat şi s-a apucat să combată pe Facebook, mai ceva ca Rică Venturiano.

Adresa impune directorilor şi inspectorilor şcolari generali să treacă în concediu de odihna în perioada vacanţei de primăvară tot personalul … inclusiv nedidacticul. Ca să se acopere au pus în spate o notă semnată de mine pe vremea când eram secretar de stat, dar care se referă strict la efectuarea concediului de odihnă pe perioada vacanţelor de către personalul didactic de predare!!! Să ne înţelegem! “

Aparent, are dreptate, însă nu trebuie trecut cu vederea că numitul Florin Lixandru este cel care, cu un an în urmă, a semnat o adresă asemănătoare. Mai ţineţi minte, oameni buni, cum anul trecut, în vacanţa de Paşte, aţi fost trimişi în concediu de odihnă? Dacă v-aţi gândit să mulţumiţi cuiva pentru faza respectivă, atunci puteţi să-i scrieţi domnului Lixandru.

Nimeni nu a fost întrebat dacă vrea sau nu concediu – nu cred că toată lumea din sistem împărtăşea ideea creaţă scremută de mintea lui Lixandru. Să ne gândim că nu toţi profesorii sunt de rit ortodox.

Lixandru n-a uitat ce a semnat anul trecut, dar consideră că a făcut ceea ce trebuia. Chiar nu trebuia; în condiţiile în care, cum spuneam, nu tot personalul din învăţământ este ortodox. Însă s-a supărat pe Luminiţa Barcani care a semnat o adresă (Adresa Nr. 88 din 02.04.20202) prin care toţi angajaţii sunt trimişi în concediu de odihnă.

Dacă e să comparăm cele două situaţii, e clar că Lixandru vede paiul şi ignoră bârna. Anul trecut Lixandru i-a obligat pe profesori la concediu de odihnă, anul acesta oricum oamenii sunt acasă şi, foarte probabil, vor trebui să recupereze. Cu alte cuvinte, să fii în izolare la domiciliu şi să spui că vrei să fii în activitate e cam forţat.

Luminiţa Barcani, secretarul de stat care a avizat adresa s-a simţit datoare să dea replica, iar în scandal s-a implicat şi Daniela Bogdan, director general în minister.

Nu cred că e firesc ca oamenii aflaţi pe funcţii înalte să-şi risipească timpul în bălăcăreli de nivelul mahalalei. Barcani şi Bogdan ar trebui să aibă altele de făcut, nu să schimbe replici cu Lixandru. Cât despre LIxandru, acesta ar trebui să nu uite că treaba cu concediul în vacanţă de la el a început.

Însă aceste personaje, plătite din banii publici, au altele de făcut. Îşi urmăresc interesul şi muncesc şi pentru partid. Lixandru vrea să ne aducă aminte că era mai bine pe vremea PSD-ului în timp ce Barcani şi Bogdan vor să ne convingă că partidul lor e cel care a dat drumul robinetul cu lapte şi miere.

Trei persoane care nu au ce face… Nimic mai mult. Interesează pe cineva soarta personalului din învăţământ? Doar acum, că se apropie alegerile….

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *