Pariu că profesorii vor fi trimişi în şomaj tehnic?

Astăzi, la ora 17, va avea loc ședința Guvernului. Acea şedinţă în cadrul căreia se va stabili care bugetari vor fi trimiși în șomaj tehnic, pentru 15 zile, urmând ca după expirarea acestui termen să fie “reprimiţi” la serviciu.

Mereu am avut o părere foarte proastă despre Ludovic Orban, iar individul a reuşit să o consilideze în momentele în care a fost ministru la Transporturi. Nu pot să nu mă gândesc la acel moment fără să-mi aduc aminte de Traian Băsescu, nesimţitul care ne-a tăiat salariile, deşi nu era nevoie.

Cât de rupt de realitate este Ludovic Orban? Premierul trimis la Palatul Victoria direct din şomaj nu ştie pe ce lume trăieşte. A vorbit despre trimiterea în şomaj tehnic a jumătate dintre bugetari. Cincisprezece zile, după care aceştia vor reveni şi la şomaj tehnic vor fi trimişi cei care au mai rămas. Şi tot aşa până se va termina pandemia.

Idiotul care se prezintă drept premierul României că lucrăm 20 de zile sau chiar mai bine într-o lună de serviciu integral. Va fi vorba de zile lucrătoare sau zile calendaristice? Pentru că nu e chiar acelaşi lucru. Sau poate Ludovic ştie foarte bine ce face, dar o face pe-a beţivul zăpăcit.

Premierul rupt de lumea asta spune că nu e corect ca cei din mediul privat să primească doar 75% din salariu când sunt în şomaj tehnic, în timp ce bugetarii încasează leafa integral. Idioţilor, nu cumva voi aţi făcut legea asta strâmbă? Nu din cauza voastră nu primesc cei din privat salariile integral?

Acum veniţi cu tâmpenii privitoare la egalitate. O egalitate pe care voi aţi pus-o la punct, în interesul vostru. Cât de nemernic trebuie să fii să dai legea asta şi mai apoi să vorbeşti de lipsa corectitudinii? Dacă legiferaţi ca fiecare angajat să primească salariul integral, nu mai erau atâtea probleme. Sau puteaţi decide de la început ca TOATĂ LUMEA să primească 75% din salariu sau mai puţin. Nu era corect, era doar echitabil.

Apropo, de ce nu tăiaţi şi pensiile speciale? Cât de nemernici puteţi fi voi, puternicii zilei, care cerşiţi donaţii de la populaţie, dar plătiţi salarii imense şi pensii speciale pentru cei ieşiţi la pensie la 45 de ani?

Din păcate, la fel ca în trecut, profesorii vor fi cei sacrificaţi; nu e nevoie să ai harul clarviziunii pentru a şti asta. Ca de obicei, Educaţia va fi sacrificată. Acum nu se mai pot tăia banii de la Sănătate, cum se întâmpla până acum. Sănătatea şi Educaţia erau sacrificate când venea vorba de rectificări bugetare pentru servici şi sinecuri pentru partidul aflat la guvernare.

Astăzi, la ora 17, profesorii vor fi sacrificaţi încă odată. Trist e că situaţia putea fi evitată dacă guvernanţii îşi făceau treaba. Nu s-au priceput; cum să se priceapă la aşa ceva? Nu vor plăti pentru inconştienţa şi prostia lor, dar de plătit vor plăti alţii. Şi pentru început vor plăti cadrele didactice.

Neîndoielnic, vor mai fi sacrificaţi şi alţi bugetari, dar mai încolo şi de început se va începe cu profesorii. Atâta preţ pun guvernanţii pe Educaţie.

Iar lipsa Educaţiei se poate observa nu doar în analfabetismul funcţional, căruia i s-a făcut publicitate chiar de la nivelul funcţiei de premier. Lipsa de educaţie este cea care ne-a adus în situaţia asta. Cetăţenii nu respectă recomandările autorităţilor şi-şi plimbă viruşii peste tot, îmbolnăvindu-i şi pe alţii.

LIpsa educaţiei înseamnă şi nesimţire şi când scriu asta nu pot să nu mă gândesc la Nelu Lupu, miliţianul care a îmbolnăvit capitala. A venit din străinătate, dintr-o zonă roşie, dar a minţit cu neruşinare. Nesimţit?! Fără doar şi poate, dar şi needucat.

Cum arată şcoala de azi, aşa va arăta societatea mâine. Mai e nevoie să detaliez? Nu dispun de atâta imaginaţie.

Deocamdată dascălii vor fi sacrificaţi. Asta e tot ce poate face Guvernul Orban pentru Educaţie. Investeşte în viitor…

P. S. Nu aveţi idee cât de mult îmi doresc să nu am dreptate. Chiar nu aveţi. Mă rog să nu am dreptate. Dar nu pot să nu mă gândesc la ce ni s-a întâmplat în trecut. Mai ţineţi minte declaraţiile lui Băsescu privitoare la criza ne va atinge tangenţial?

P. S. 1. Având în vedere că mi-am luat o porţie generoasă de înjurături de la câteva persoane care nu pot face diferenţa între opinie şi ştire, ţin să precizez că e vorba de o opinie absolut personală. Spre deosebire de unii, eu mai ţin minte ce s-a întamplat în 2010, prin urmare asigurarile guvernanţilor nu-mi dau niciun fel de speranţe.

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *