FSLI satelitul PSD

Nu mă pot lăuda cu vreo simpatie politică. N-am fost să votez decât o singură dată. Ştiu că asta o să-mi aducă înjurături, dar prefer să fiu sincer, nu ipocrit. N-am avut aşteptări de la partide.

Ca profesor am avut aşteptări de la sindicat. Plăteam cotizaţie, eram reprezentat de colegi… Adică de intelectuali, cadre didactice… N-a durat mult şi am fost adus cu picioarele pe pământ. Sindicatele sunt în slujba partidelor. N-am spus-o eu, au spus-o alţii înainte mea. Acum pot să strig în gura mare, deşi unii mi-au spus că nu mai am dreptul. Nu mai lucrez în sistem, deci la revedere cu drepturile mele.

Din păcate, sindicatele ne-au trădat pe noi, cei de la catedră. Avem şi noi partea noastră de vină pentru că ne-am lăsat manipulaţi. Suntem vinovaţi că încă mai acceptăm.

Însă cel mai grosolan troc politic a fost încheiat între PSD şi FSLI. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ… Câtă mizerie se ascunde în spatele denumirii cu pretenţii.

Să nu uităm că numitul Liviu Marian Pop a fost mare lider în FSLI. A ajuns ministru, dar n-a uitat de unde a plecat, astfel că şi-a asevit în continuare federaţia. Nu mişcă nimeni un deget dacă nu-i place lui Liviu.În frupul SLI de pe Facebook nu postează decât administratorii. Şi postează doar ce primesc de la PSD.

E drept, pentru a păstra aparenţa de democraţie, mai scapă şi câte un articol critic la adresa PSD, dar foarte rar. Cum putem vorbi de democraţie cât timp în grupul sindicatului postează doar adminii? Vi se pare firesc? Mie nu. Nu e normal, dar se practică. În Sindicatul lui Genunche.

Mai noi, FSLI a umplut spaţiul public cu ştiri false. Fake News. Luptă contra Ministerului aşa cum nu au luptat niciodată în trecut. Anisie nu mi-e simpatică; prea puţini sunt cei care o detestă mai mult decât mine, dar încerc să fiu obiectiv.

Nu doar Anisie e de vină pentru situaţia învăţământului. Şi Genunche are partea lui de contribuţie. Despre mânăriile lui Genunche niciun cuvânt…

Mişcare sindicală? Îmi vine să vărs. Mai ales când vine vorba de FSLI. FSLI este doar un satelit al PSD. Fiţi atenţi la cine conduc federaţia şi care sunt declaraţiilor lor publice. O să-mi daţi dreptate…

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *