Ipocrizia oficialilor Educaţiei înghiţită de părinţi

În aceste zile s-a mai consumat un episod din tragedia naţională poreclită Educaţia Naţională. Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut Evaluarea Naţională în nişte condiţii greu de calificat. S-a făcut prea puţin pentru a preîntâmpina infecţia cu coronavirus. Distanţă, luat temperatura…

Era nevoie de teste. Teste adevărate. Şi pentru Covid, şi pentru absolvenţi. N-au fost. Nici teste Covid, nici examene adevărate. Mă întreb şi eu, ca tot plătitorul de taxe, cine plăteşte dacă vreunul dintre elevi s-a infectat la examen?

Evident, nu răspunde nimeni, la fel cum s-a întâmplat cu copilul din Iaşi. Carantină pentru toată lumea, dar pedepse pentru nimeni.

Cu adevărat hidos e faptul că oficialii Educaţiei se laudă cu ce au realizat. Cea mai bună promovabilitate din ultimii trei ani. Cu alte cuvinte, situaţia este sub control, Ministerul şi-a făcut datoria. E totul bine şi frumos.

Nu e deloc bine. Nu e deloc în regulă. Examenul a fost o mascaradă, subiectele făcute să fie acolo. Rezultatele s-au raportat la numărul de elevi înscrişi la examen şi nu la numărul real de absolvenţi dintre care mulţi nu s-au mai complicat să se încrie. De ce anume? Motive sunt multe, dar vina e tot la Minister.

Nu vă e ruşine să vă lăudaţi cu o făcătură? Cum vă permiteţi să vă lăudaţi cu promovabilitatea “excelentă” în condiţiile în care aţi obligat profesorii să promoveze pe toată lumea? Cum vă permiteţi să vă lăudaţi cu rezultate deosebite în perioada şcolii online cât timp nu aţi pus la dispoziţia profesorilor şi elevilor niciun fel de resurse?

În poveste, lui Pinocchio îi creştea nasul la fiecare minciună. Din păcate, în viaţa reală, nu vă creşte nimic. În afară de nesimţire.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *