Inteligenţă la Minister, inteligenţă şi în teritoriu

Suntem conduşi de incapabili, asta e cât se poate de clar. Am acceptat de ani de zile ideea că suntem conduşi de incapabili. Practic, conluzia a venit de la sine. Da, suntem conduşi de proşti incapabili.

Mai greu e de acceptat că avem parte de conducătorii pe care-i merităm. Într-o societate cu pretenţii democratice conducătorii sunt oglinda celor care i-au ales. Adicănu cu mult mai buni. E drept, există şi oameni de calitate, dar minoritatea se supune deciziei majorităţii. Un vot egal cu un vot.

S-au cam agitat apele după ce în presă au apărut precizări de genul că la nu ştiu ce Inspectorat Şcolar profesorii au fost trecuţi în concediu de odihnă pe perioada vacanţei elevilor. Unii idioţi s-au grăbit să reclame nu ştiu ce abuz. Cică nu e corect…

Pentru cei care nu lucrează în sistem, dar ţin neapărat să-şi dea cu părerea, ţin să precizez că nici nu se poate altfel. Nu e posibil ca un profesor să beneficieze de concediu de odihnă în timpul anului şcolar, adică în acele zile când trebuie să se găsească la catedră. Cel mult putem vorbi de concediu medical, dar acesta nu are legătură cu concediul de odihnă.

Trist e că printre cei care reclamă abuzuri se regăsesc şi cadre didactice. E drept că anul acesta treaba cu concediile de odihnă e legată de norma de hrană, care nu se acordă şi pe perioada concediilor, dar, după lege, personalul de predare are dreptul la 62 de zile de concediu plătit pe an. Aş zice că şi obligaţia.

Unii nu pot să accepte asta. Preferă să fie trecuţi în activitate tot anul, crezând cu naivitate că asta o să-i umple de bani. Şi reclamă abuzuri. Asta nu-i împiedică să se plângă de cât de greu este să fii profesor. Dacă nu vrei concediu înseamnă că nu te-ai spetit corespunzător în timpul anului.

Concediul profesorilor se acordă în timpul vacanţei elevilor. Atlfel nu se poate. Aşa că mai lăsaţi abuzul deoparte că măcăne.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *