Eleva care a refuzat banii lui Orban, o făcătură de toată jena

Acum ceva zile mass-media s-a inflamat din cauza unei eleve care a refuzat banii lui Orban. În goana după voturi, Orban şi gaşca s-au gândit că n-ar fi rău să lase impresia că le pasă. Nu contează de ce anume, doar că le pasă. Printre altele, le pasă de învăţământ.

Şi, pentru că e campanie electorală, chestia cu păsatul trebuia să îmbrace o formă ceva mai consistentă, nu doar existenţă la nivel declarativ. Astfel, Orban, în marea lui mărinimie, s-a gândit să ofere câte trei mii de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media maximă la Bacalaureat. Având în vedere câţi astfel de absolvenţi există, efortul bugetar nici nu era foarte consitent. Dar gestul contează… Şi impresia artistică.

Însă gestul care trebuia să-i aducă lui Orban râvnitele voturi s-a cam şifonat la contactul cu o anume Antonia Pup. Fata a luat Bacul cu 10, dar n-a vrut banii de la Guvern. Şi n-a ţinut asta doar pentru sine, şi-a vărsat năduful într-o postare pe o reţea de socializare. Postarea s-a viralizat repejor, poate nu chiar întâmplător, astfel că gestul lui Orban nu numai că n-a avut rezultatul scontat (de fapt, e puţin probabil să fi obţinut rezultate şi fără intervenţia Antoniei). În schimb, s-a generat o situaţie ridicolă.

Postarea a fost preluată de toate canalele pesediste şi transformată într-un manifest. A strâns atâta revoltă populară împotriva lui Orban & co încât specialiştii în manipulare s-au grăbit să exploateze filonul. Astfel, Pup a revenit cu o postare în care dezvăluia că părinţii îi sunt ameninţaţi. Iar părinţii ei sunt bugetari, prin urmare foarte expuşi la răzbunări politice. Postarea a fost preluată şi viralizată, numai bună de folosit ca armă politică.

Mda, părinţii Antoniei Pup sunt bugetari. Dar, dacă ne uităm pe pozele pe care adolescenta le-a făcut publice, observăm că nu sunt genul de bugetari scăpătaţi. Nu prestează pe salariul minim. Părinţei de părinţei şi fata arată e împopoţonată ca o prinţesă. Se pozează în localuri selecte şi la cumpărături selecte. Ţoale, accesorii… Astea costă.

Înclin să cred că Pupii cei ameninţaţi nu doar că sunt bugetari de multă vreme, ci sunt din ăia care au sinecuri serioase. Şi astea nu s-au dobândit peste noapte. Sunt de pe vremea PSD-ului… O mică recunoştinţă pentru partidul care a făcut totul posibil.

Spaţiul public e invadat de tot felul de manipulări. E bine să cernem informaţia. Mai ales că Antonia Pup are deja ambiţii politice. Deja lansează tot felul de provocări pentru actorii politici, discuţii şi ce se mai poate cu candidaţii la Primăria Timişoarei. Pare dătător de speranţe? Pentru mine nu prea. O vedetă fabricată pentru a fi de folos partidului. Aşa micuţă cum e ea, are un discurs pesedist ceva de groază.

Informaţia trebuie cernută. Nu ţin partea liberalilor aşa cum nu o ţin nici pesediştilor. Dar să nu ne lăsăm manipulaţi doar pentru că ei au interes…

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *