Narcisista de la Ministerul Educaţiei

Până să apară în peisaj Ecaterina Andronescu mulţi dintre dascăli erau de părere că “mai rău nu se poate”. Cati Andronescu a reuşit să demonstreze că se poate. Ani întregi Androneasca a fost etalon pentru incompetenţă. Mai rău nu se poate…

Monica Anisie a avut nevoie doar de câteva luni pentru a demonstra că e capabilă să-i sufle Ecaterinei Andronescu lopata cu care aceasta a îngropat învăţământul.

Numele noului gropar al învăţământului e Monica Anisie şi tere mă tem că, după ce Anisie termină ce a început, n-o să mai rămână mare lucru de îngropat.

Din păcate, titulatura de gropar nu mai e doar o metaforă în condiţiile în care, datorită proastelor măsuri dispuse de ministrul Anisie, şcolile din România s-au transformat în focare de Covid. Aproape în fiecare zi citim în presă despre profesori care s-au infectat, despre cadre care au pierdut lupta cu boala. Citim şi despre copii care s-au îmbolnăvit la şcoală şi au ajuns în spital, unii chiar în stare gravă.

E tragic ce se întâmplă în şcolile din România şi dezastrul este abia la început. Profesorii au fost trimişi în linia întâi fără niciun fel protecţie contra virusului. În multe şcoli profesorii sunt cei care furnizează elevilor cu posibilităţi modeste dezinfectant şi măşti. Nu e nimic nou sub soare; pe timpul cât lucram la catedră duceam de acasă creioane, pixuri, cărţi, chiar ghiozdane şi penare. Despre fişe şi alte “consumabile” nici nu mai pomenesc. Am mai pomenit de asta; pentru detalii clic AICI.

Practic, profesorii au fost abandonaţi în lupta cu pandemia. Se aşteaptă de la ei să facă totul, deşi nu li se oferă nimic. Măsurile dispuse de Ministerul Educaţiei, bune în principiu, au rămas doar pe hârtie. S-a vorbit despre asigurarea unor suprafeţe de siguranţă pentru elevi, despre reducerea numărului de copii în clase. Câte au devenit realitate? Da, s-a vorbit şi despre pepsiglas. Acel pepsiglas care nu e bun de nimic, dar cum să rateze Monica Anisie ocazia de a deveni vedetă?

Pentru că tot veni vorba despre Anisie. Femeia asta nu face decât să-şi promoveze imaginea. A început prost, cu ascultat pe la uşile claselor şi ţipat la învăţătoarea care îşi făcea treaba. Dacă o făcea discret, fără televiziune pe urmele ei, poate că avea de câştigat. A făcut şi cercetări sub acoperire (detalii AICI). Prost sfătuită sau atât a dus-o mintea?

Anisie se vrea cineva. Se vrea iubită şi apreciată de profesori. În loc să vină cu planuri şi măsuri concrete, Anisie are grijă de imaginea ei şi nu doar la modul metaforic. Pe pagina de socializare îşi distribuie pozele modificate, astfel că arată mult mai tânără decât e în realitate. O fi luat exemplu de la Tăriceanu, care la un moment dat făcea reclamă la o firmă de pompe funebre, deşi susţinea că e pentru campania electorală.

Retuşata de la minister nu trasmite nimic. Nimic care să conteze. E drept că pe lângă poză distribuie şi mesaje motivaţionale, dar acestea nu ajută la nimic. Nu m-aş mira ca, pe viitor, să posteze mesaje de-alea de cafea, de bună dimineaţa şi noapte bună. Pisicile aduc like-uri, dar nu ce vrea ea.

Anisie îşi face imagine, nu face treabă. Îi place ei să arate bine, să fie în centrul atenţiei. Şi cât timp îşi satisface acest capriciu problemele învăţământului nu contează. Nu interesează că învăţământul nu a primit finanţarea legală sau că profesorii susţin activitatea la clase din banii proprii. Nu interesează că se moare din cauza bolilor contactate la şcoală. Important e ca Anisie să arate bine. Când îşi vede pozele şi aprecierile se simte bine.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *